Balans tussen Lichaam en Geest
L.M. van Gelder-Maas lid L.V.N.T./S.R.B.A.G./R.T.N.G.
Home
Behandelwijzen
Tarief
Neem Contact op
Links
Touch for Health
Touch for Health

 

Touch for Health is een methode, waarmee een geblokkeerd spier-energiecircuit weer hersteld kan worden. Door eenvoudige, manuele spiertesten komen spierzwaktes en energieblokkades aan het licht, die met diverse technieken kunnen worden gecorrigeerd.
Het doel is het zelf genezend vermogen van het lichaam te activeren.
 
Hoe werkt Touch for Health?
De houding van ons lichaam wordt bepaald door de spanning van de spieren. Om het bewegen mogelijk te maken moeten spieren met elkaar samenwerken.  Deze samenwerking is bij Touch for Health van groot belang. Spieren zijn gerelateerd aan specifieke wervels in onze wervelkolom. Deze wervels hebben weer relaties met bepaalde organen in ons lichaam. De organen hebben een relatie met de meridianen of energiebanen, bekend van de Chinese acupunctuur. Met al deze wetenschap kunnen we met de Touch for Health methode, het spiertesten, een indruk krijgen van het energieniveau in de meridianen en de daarmee gerelateerde organen.
Preventief en bij klachten
Preventief kan Touch for Health gebruikt worden om te voorkómen dat spieren door stressvolle situaties "uit balans" raken. Bij klachten kan de methode gebruikt worden om spieren die uit balans zijn weer "in balans" te brengen. Touch for Health houdt zich bezig met het herstellen van evenwicht tussen samenwerkende spieren.

De balans
Onze spieren reageren op elke verstoring. Daarom kan met behulp van de spiertest zoveel informatie verkregen worden over de energieverstoringen in het lichaam. Doel van de Touch for Health is om uit te zoeken waar, waarom en wanneer iets uit balans is geraakt en om mogelijkheden uit te testen waarmee de balans hersteld kan worden.
Naast het behandelen met acupressuur-, meridiaan- of reflexpunten, kan er ook nieuwe balans worden gevonden met behulp van bijvoorbeeld bloesemremedies, edelstenen, essentiële oliën, voedingssupplementen of homeopathische middelen.
Home | Behandelwijzen | Tarief | Neem Contact op | Links | Touch for Health