Balans tussen Lichaam en Geest
L.M. van Gelder-Maas lid L.V.N.T./S.R.B.A.G./R.T.N.G.
Home
Behandelwijzen
Tarief
Neem Contact op
Links
Baunscheidttherapie
Baunscheidttherapie

 

Deze therapievorm is ontwikkeld door Carl Baunscheidt (1809-1873).

Hij ontwierp een 'DERMATOBIOTIKON', een 'levenswekker', een apparaat met 33 fijne naalden die kunstmatig openingen in de huid maakt. In deze openingen wordt een speciale olie gewreven waardoor er een reactie optreedt.
De therapie behoort tot de huidafleidende prikkeltherapievormen. Door prikkeling van de huidzenuwen kan men specifiek op de organen inwerken, waardoor hun functie en doorbloeding gestimuleerd worden. De bloed- en lymfestroom worden gestimuleerd: er ontstaat een betere afvoer van voedingsstoffen en zuurstof en een versnelde afvoer van afvalstoffen. Door prikkeling van het zenuwstelsel ontstaat er ook een effect op de hormoonhuishouding, het algemene afweersysteem wordt gestimuleerd, het genezingsproces van het gehele organisme positief beïnvloed, stofwisseling aangezet, blokkades opgeheven en de levenskracht neemt toe.
Reactie: er zal roodheid, jeuk en eventueel blaasjes met vocht ontstaan. Een eventuele verhoging is mogelijk. 
Indicatie: klachten m.b.t. peesaanhechtingen (tennis- golfelleboog, RSI), gewrichtsklachten, schouder-, nek- en rugklachten, oorsuizen, ziekte van Ménière en sommige gevallen van migraine.
Niet toepasbaar bij wespenallergie !
Home | Behandelwijzen | Tarief | Neem Contact op | Links | Baunscheidttherapie