Balans tussen Lichaam en Geest
L.M. van Gelder-Maas lid L.V.N.T./S.R.B.A.G./R.T.N.G.
Home
Behandelwijzen
Tarief
Neem Contact op
Links
Koppen zetten/ Cupping/ Schropfen
Koppen zetten/ Cupping/ Schropfen

 

Koppen zetten ook wel cupping genoemd is een eeuwenoude behandelmethode. Eerst worden er watten aangestoken en deze worden enkele seconden in een vuistgrote glazen stolp gehouden zodat de lucht in de stolp warm wordt. Als de lucht weer begint af te koelen wordt de stolp met de opening naar beneden op de schouder (of ander te behandelen lichaamsdeel) geplaatst. Er ontstaat een vacuüm en de stolp zuigt vanzelf vast op de huid. Door het glas heen zie je dat de huid een stukje omhoogkomt. U voelt dat de huid wordt strakgetrokken maar het doet geen pijn.
Deze bijzondere vacuümtherapie wordt toegepast bij:
·           Vastzittende kou en verkoudheid
·           Alle spier- en gewrichtsklachten
·           Rugpijn
·           Huidproblemen
 
 

Schröpfen
Cupping is een vacuümtherapie en wordt ook wel "Koppen zetten" of "Schröpfen" genoemd.
Cupping wordt vooral toegepast ter verlichting van allerlei (pijn)klachten.
Bij de behandeling wordt d.m.v. koppen (stolpjes van glas of kunststof) plaatselijk een onderdruk gecreëerd om de doorbloeding in het behandelde gebied te stimuleren.
Indicaties gezondheidsklachten:
·         Spierpijn en gewrichtsklachten
·         Hoofdpijn en migraine
·         Allergieën en hooikoorts
·         Rugklachten en lage rugpijn
·         Premenstrueel syndroom (PMS), menstruatiepijn en overgangsklachten, opvliegers
Behandeling
Over het gehele lichaam bevinden zich op de huid allerlei reflexgebieden die bij bepaalde aandoeningen ook pijnlijk kunnen zijn, zogenaamde 'reflexpunten' of ook 'orgaanreflexen'.
De koppen worden op het lichaam (voornamelijk op de rug) geplaatst en licht vacuüm gezogen, d.w.z. de huid wordt in de kop gezogen zodat deze bol komt te staan. Dit veroorzaakt plaatselijk een verhoogde doorbloeding en prikkeling van de zenuwen in dit gebied.
Door de huid op deze plaatsen te prikkelen komt het natuurlijke genezingsproces weer op gang. Schadelijke stoffen worden beter afgevoerd en het lichaam kan verstoringen en pijn sneller herstellen.

Snel merkbaar effect.
Meestal is direct na de behandeling een effect merkbaar en treedt er bovendien een gevoel van diepe ontspanning op. Op de plaats waar de kop heeft gezeten zal de huid rood kleuren. Dit is een normale reactie. Na een aantal dagen zal de huid er weer normaal uitzien.
Home | Behandelwijzen | Tarief | Neem Contact op | Links | Koppen zetten/ Cupping/ Schropfen