Balans tussen Lichaam en Geest
L.M. van Gelder-Maas lid L.V.N.T./S.R.B.A.G./R.T.N.G.
Home
Behandelwijzen
Tarief
Neem Contact op
Links
Kinesiologie
Kinesiologie

Kinesiologie, letterlijk 'De leer van de beweging', is een therapeutische manier van werken waarbij er gebruik wordt gemaakt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt en tegelijkertijd hoe die balans kan worden hersteld. Het werken met spiertesten vormt de basis. Spieren reageren met spanningsveranderingen op stress en ziekte. De kinesioloog kan deze veranderingen via spiertesten waarnemen en zoeken naar een therapie.

Bij de spiertesten wordt een arm of been van de cliënt in een zodanige uitgangspositie gebracht waardoor één bepaalde spier wordt geïsoleerd. De tester oefent daarop een zachte druk uit om te kijken of de spier voldoende energie heeft om die te weerstaan. Wanneer de spier deze zachte druk niet kan weerstaan wordt de test 'zwak' genoemd en is er sprake van een onbalans.

De reden daarvoor kan in allerlei vormen van stress liggen en stress kost energie.

 

De kinesioloog kan zijn cliënt via de spiertesten inzicht geven in de oorzaak van zijn klachten. De testen vormen de puzzelstukjes die uiteindelijk met elkaar een beeld vormen van het hoe en waarom van de klacht. Er worden relaties gelegd met stress uit het heden, maar ook uit het verleden omdat het lichaam negatieve ervaringen lang kan vasthouden. Als het plaatje zo compleet als mogelijk is, test de kinesioloog, wederom door middel van spiertesten, uit wat de beste manier is om deze cliënt weer in balans te brengen en hoe zijn zelf genezend vermogen het beste kan worden gestimuleerd. Want de eerste stap op weg naar genezing is inzicht in de oorzaak van de klachten.

Kinesiologie is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het hoe en waarom van zijn lichamelijke klachten of geestelijk onbalans. Een herstelde balans maakt dat iemand zich al beter voelt ook al is hij medisch gezien nog ziek. Iemand met suikerziekte kan niet genezen worden door een kinesioloog, maar wel geholpen worden om zich, ondanks zijn ziekte, beter en energieker te voelen. Bij kinderen kunnen door middel van kinesiologie heel goed voedselovergevoeligheden worden opgespoord.
 
Kinesiologie kan helpend zijn bij:
allergieën en intoleranties
hypo- en hyperglycaemie
vermoeidheid, burn-out
onbegrepen ziektebeelden
stress
dyslexie, dyscalculie en andere leerproblemen
faalangst
gedragsproblemen, bv. ADHD en hyperactiviteit
(chronische) pijnklachten
whiplash
"niet lekker in je vel zitten"
trauma's
angsten
verslavingen (stoppen met roken; overgewicht)
relatieproblemen

Home | Behandelwijzen | Tarief | Neem Contact op | Links | Kinesiologie